Tillbaka till Tyskland, genom nederländerna

Vi startade från den Belgiska staden Grobbendonk och passerade redan innan lunchtid gränsen till Nederländerna. I jämförelse med Belgien känns Nederländerna vackrare. Belgien var hittills det tråkigaste landet vi kört i (eftersom vi kört mest på motorväg). Massvis med trafik överallt. Flera gånger står det helt stilla på motorvägen och 10 km tar långt över en timme. På småvägarna är det inte heller lika fin utsikt som vi har blivit bortskämda med under resan. Men många av husen vi sett i Belgien är vackra. Det finns mycket tegelbyggnader med fina detaljer och folk verkar ha fina trädgårdar.

Vi har blivit lite blinda av allt det fina vi har sett, och kanske lite trötta även att titta på vackra städer och hus, eller att ta avstickare, så denna dag körde vi motorväg, rakt genom nedeländerna, och rakt till nästa destination i tyskland.

Vi såg ett par kvarnar i nederländerna, landet hade säkert en massa att leverera, men det får bli till en annan gång. Vi orkade helt enkelt inte. och så vill vi inte heller få så jättebråttom på slutet av resan.

Vi kom till Heide Parks parkering och övernattade där.


Amanda och David skriver i sina resedagböcker. Då vi kör passar det bra att ta fram läxböckera.

Då vi kör lyssnar nästan alla på ljudböcker. Vi tog med så att alla kunde ha mp3spelare att lyssna på. Johannes har nu lyssnat igenom alla Narnia böckerna på svenska och fortsätter här med Harry Potter and the Goblet of Fire av J.K Rowling på engelska. Förra året hade vi högläsning och satt tillsammans hela familjen så fort vi fick ledig stund och läste igenom alla Harry Potter böckerna på svenska. Vi har lovat barnen att de får se på filmen för respektive bok om de lyssnat på boken som engelsk ljudbok. David har lyssnat igenom dem för ganska länge sedan så han har lyssnat på alla Narnia och sen fortsatt med Sherlock Holmes böckerna på Engelska, uppläst av Stephen Fry, vilket också jag lyssnar på som bäst då vi kör längre sträckor. Amanda och Johannes fortsatte med the Goblet of Fire efter Narnia så vi lär säkert se på den filmen då vi kommit hem. Emma har sträcklyssnat på de engelska Harry Potter Böckerna som var kvar, 4-7.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.