Gränna polkagrisar och Vadstena kloster

Vi började dagen med ett morgondopp i Vättern. Sen åt vi frukost och körde in till Gränna och besökte ett polkagriskokeri. Det var Grännas äldsta familjeföretag, som tillverkar polkagrisar. Vi såg genom ett fönster hur smeten kokas, luftas, smaksätts och färgsätts och rullas till polkagrisar. Vi köpte flera olika smaker och det var gott. Vi körde sen längs med Vätterns kust, stanna vid en fin parkering, tillredde helt klart resans godaste hamburgare och svängde sen in mot Vadstena. Där finns Vadstena kloster som heliga Birgitta var med och grundade.

Vi kom ganska tidigt till en rastplats i Mjölby och vi bestämde att vi stannar här för natten. Det fanns en lekpark och barnen fick leka ordentligt, vi grilla kött till middag och njöt av solen som lyste från en klarblå himmel.  Vi hann även spela Munchkin. Vädret har varit förvånansvärt bra sen vi kom till Danmark. Vi hade förväntat oss att vi kommer att ha varmt och skönt vårväder längre ner i Europa medan det skulle vara kallt här i Norden. Men det visade sig vara precis tvärtom.

Då man kör ut ur Gränna till norr ser man Brahehus, ett slott som Per Brahe lät bygga.

Vi stannar vid en parkering invid vättern, med Brahehus synligt och där och tillreder lunch.

Och provar våra polkagrisar

 Vi märkte att Vadstena var på väggen så vi svängde in för att kolla på klostret där.

 Klosterkyrkan, och ruinparken framför.

 Ställplatsen i Mjölby.

Middag…

och Munchkin. Pappa vann.

Ett svar på ”Gränna polkagrisar och Vadstena kloster”

  1. Tack för att vi fått följa med på er intressanta europaresa, ni har säkert haft trevligt och kanske trångt men som ordspråket lyder på finska ”sopu sijaa antaa” så har allt funkat bra och alla har fått vara friska. Ingen har glömts någonstans😃😃.välkomna hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.