Dagens plan: Cloetta och Ica Maxi

En ny dag med sol, vi hade inte bråttom från ställplatsen men då vi väl packat ihop och gjort oss redo för en ny dag körde vi via Mantorp (där vi tanka och handla lite) till Ljungsbro. Här i staden finns Cloettas äldsta fabrik. Vi besökte fabriksbutiken och fick även smaka lite godis. Det är roligt att gator i staden har fått namn efter fabriken, så vi körde bla. På norra Cloettavägen och Cloettavägen.

Vi fortsatte att köra på mindre vägar, och fick se en hel del fin landsbygd. En del vägar var alldeles krokiga och en kort stund satt vi tom fem personer i  framsätet. (Men överlag är det otroligt få gånger som någon har mått lite illa i bilen. Vi som ju har ett barn som lätt blir åksjukt hade förstås på förhand funderat hur det skall gå men som sagt det har inte varit några problem alls.) Vi kan också konstatera att vi trivs bättre på landsbygden än i stora städer.

Vi kom sedan fram till Norrköping och nu gjorde vi ett obligatoriskt stopp vid en Ica stormarket. Vi handla bla te, kaffe, choklad, kryddor och nyponsoppa. Efter det körde vi till Nyköping, stannande på en parkeringsplats för husbilar som fastän vi kom ganska tidigt var den i princip var full. Parkeringsplatsen var fint belägen vid hamnen och vi hade utsikt över båtarna och vattnet. Det verkar som om husbils- och husvagnsfolket har påbörjat sina resor. Efter 1 maj har vi sett massor mera husbilar och husvagnar i rörelse.

I Nyköping tog vi en kvällspromenad och titta på Nyköpingshus, som har varit Gusfav Vasas hus i tiderna. Det är nu sista natten som vi skall sova i husbilen, eftersom nästa natt kommer att sovas på färjan och efter det blir det i egen säng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.