Freiburg i Tyskland, Strasbourg och Luneville i Frankrike

Vi startade från Freiburg direkt efter frukosten. Vi funderade om vi skulle parkera inne i centrum och gå omkring i staden, men det kändes inte riktiga som att vi orkar det, så vi såg enbart katedralen och styrde mot Strasbourg.

Freiburg:


Känd Gotisk katedral i Freiburk
Utanför var det marknad på gång…  Hann bara fota snabbt medan jag for tillbaka till husbilen som var när parkerad…

På vägen blev vi hungriga och hitta en riktigt fin parkeringsplats där vi även passa på att ha en spännande fotbollsmatch. Nu mitt i allt kändes det som sommar. Varm vind och en ljuvligt värmande sol. Vi vuxna njöt av en glass från frysen (barnen hade ätit sina dagen innan) medan barnen fick äta sitt godis de fick från gårdagens Ikeabesök.

King

Efter detta passerade vi gränsen mellan Tyskland och Frankrike genom att köra över Rhenfloden och motorvägen tog oss ända in i Strasbourg. Vi lade in Notre Dame-kordinaterna i Strasburgh och gpsen ledde oss in på supersmala gator och plötsligt körde vi längs med katedralens vägg. Vi satte gpsen att leta efter parkering istället och så hittade vi igen en superbra belägen parkering och tog tid på oss och promenera runt i staden.


Gpsen skall ha oss på riktigt små vägar… Vi fick fälla in sidospeglarna ett tag. Sen hade vi gpsen att hitta en parkering åt oss och vi hittade ett ställe, hamnade dock att fickparkera men det gick bra.

På väg till en parkering… I bakgrunden syns en kyrka som inte är Notre Dame.
 Då vi vandrade från parkeringen lade vi märke till olika landmärken. Vilket gjorde att barnen kunde hitta tillbaka till bilen efter stadsbesöket. Amanda lotsade oss och hittade sen rätt…

Det märks att Strasbourg gränsar till Tyskland tyckte jag… Även namnet låter tyskt och byggnaderna ser ut som de gjorde i Tyskland.
 Ett slott. Eu har annars toppmöten i denna stad. Kan vara i denna… Men det har jag inte dubbelkollat.


Utan för katedralen Notre Dame, (inte den som finns i Paris utan den som finns i Strasbourg) Notre Dame refererar till Maria antar jag. Notre är som ”the” och Dame är ju jugfrun. Skulle jag säga, utan att ha slått upp det… Internet får korrigera mig om jag har fel.


Det var otroligt många detaljer på fasaden.


Där fanns klockor som visade platerernas positioner och sånt.

Efter Strasburg körde vi mot Luneville, som borde vara en liten stad med ett stort slott i. Vi körde direkt till en ställplats och glädjande nog så var ställplatsen precis bredvid slottsparken som även hade en fin lekpark. Så ikväll somnar vi trötta och nöjda i Frankrike, med sommarvärme utanför och slottet på andra sidan parken. Igen en spännande dag med mycket intryck, fina byggnader och otroliga vyer.


Utanför Paris var den mångfiligt…


Det var en mycket vacker landsbyggd vi körde igenom. Många suckar av hur vackert det var drogs.
Slottsparken bredvid vår ställplats.


Barnen hittade en lite ström de lekte länge med barkbåtar i.
Det var även nära till en Lekplats.

3 svar på ”Freiburg i Tyskland, Strasbourg och Luneville i Frankrike”

  1. så vackra byggnader. jag är verkligen glad för er skull att ni får njuta av lite värme äntligen. vi har ännu inte vågat lyfta på locket till bina. känns för kallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.