Ravensburg, Bodensjön och ankomst till Freiburg

På Torsdag vaknar vi av en kyrkklocka som ringer ca 2 min kl 7:00. I ett skede fundera vi om det är något slags stadslarm för farlig gas eller liknande men vi närmare eftertanke kom vi ihåg att vi sover granne med en kyrka. Detta var andra natten som vi hade gasen påslagen för värme, då vi inte pluggade i någon el till bilen. Gasen ger en behaglig värme i husbilen. Vi använde förmiddagen till att promenera i staden. Vi känner igen namnet på staden från alla spel och pussel gjorda av Ravensburger, vilket kommer från staden.

Morgonen kom med sol vilket var väldigt välkommet. Vi åt till frukost bröd från en butik nära ställpatsen. På min vandring dit såg jag ett flertal reklamer, och alla var tobaksreklamer, det var ovanligt att se med tanke på att det inte får göras reklam om sånt hemma. Och jag gick förbi två tobaksautomater på vägen till butiken. Såna där man sätter in pengar och tobakspaket kommer ut. Så vilka underåriga barn somhelst kan köra tobak tydligen. Konstigt tyckte jag…

Efter frukosten vandrade vi omkring ett tag i staden. Det var sol och fint och lite senare så blev det lite kallare då solen gick lite i moln. Till min förskräckelse såg jag en snöflinga dingla ner, men Amanda berättade att det inte var nån snöflinga utan ”blåsblommor”. Hon hade tidigare också blåst maskrosblommor och kände genast igen dem då de kom flygande.

Så vi har inte fått nåmera snö 🙂

Staden verkar vara en stad där man malde mjöl. Staden har många torn och var omringad av en stadsmur. Tornet som ger staden dess symbol heter Mehlsack, mjölsäcken, och var ett försvar mot anfall från ett närbeläget slott.

Stadskärnan är väldigt vacker med vackra husfasader.

Efter vår promenad och små butiksbesök körde vi mot Freiburg. Vi körde en del av färden längs bodensjön som delas av Tyskland, Österrike och Schweiz, och är den tredje största sjön i centraleuropa.

Vägen var vacker, vi körde genom ställen där det fanns massvis med äppelodlingar, sen körde vi förbi en by/stad där det fanns ett gammalt slott som numera var äppelvintillverkingsställe. På sina ställen mellan två byar körde vi bland äppelodlingar där vägarna bara hade en fil (man kunde mötas på vissa ställen ifall en a bilen stannade), men det var otroligt vacker.

Närmare Freiburg så blev det mera kuperat, där började Schwartswald-bergskedjan och det var verkligen ett vacker ställe att köra på. Barnen satt och fotade med telefonen, men verkligeten är nog bara så att man måste insupa den på plats. Vägarna slingrade ställvis i serpentinvägar och ibland körde man över en mäktigt hög bro över en dal. Då kunde man konstatera att om man körde av vägen vore det ute med en.

Vi kom till sist fram till Freiburg genom en tunnel och hamnade rakt i centrum av staden. vi körde ut mot den ställplats vi hade satt in i gpsen, och mittiallt såg vi ikea och bestämde att fara dit och äta köttbullar. Vi stillade hemlängtan med att läsa skyltar på svenska. (p.s. sen vårt oivariinipaket har tagit slut har vi endast ätit osaltat smör… känn på den ni, det smör vi hittills köpt har inte haft ett uns salt i sig. Och här finns inte heller någon salmiak nånstans, mitt hopp var att efterkassan-butiken på ikea skulle haft djungelvrål, men det hade de inte)

Den ställplats vi sist och slutligen for till var närmare centrum, det finns säkert 50 andra husbilar här (vi valde den eftersom den har internet, ganska långsamt dock). imorgon far vi kanske och tittar på en gotisk katedral och gamla stan här och sen kör vi till Frankrike.

Bildtexter av toffe:

Tre saker jag konstaterade efter att ha vandrat för att försöka hitta en butik som säljer färskt bröd till morgonmålet. 1) tydligen får man ha reklam för tobak här. Jag trodde det var någon eu grej att man inte skulle göra det. 2) av de 3 personerna jag pratade med under och frågade vägbeskrivningar av under vandringen kunde ingen engelska. Eller de svarade nej på frågan ”do you speak English”. 3) Jag är glad att vi får möjligheten att lära oss olika språk i skolorna.

 Vår granne som meddelade att nu har dagen börjat.


Några sevärdheter i staden

 Såhär såg staden, ut förr. Staden har även kallats staden med torn. Några såg vi på vår vandring. Kan du känna igen några av dem från bilderna.

Vi kör vidare mot Freiburg. Smal väg vid äppelodlingar.

 En stad vid bodensjön.


bro över en dal


slingerikrokiga vägar då schwartswald bergskedjan börjar
Svenska…

Ett svar på ”Ravensburg, Bodensjön och ankomst till Freiburg”

  1. Kul att följa er resa. Vilka fantastiska slott ni hunnit se… Oivariini fixar ni lätt själva genom att låta smöret mjukna, röra ner lite rapsolja och salt! 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.