Vid alperna är det ok med snö

Vi vaknade till att stora snöflingor ploppade på taket. Det var lite havldystert humör vi hade då vi startade från campingen i München. Vi visste inte riktigt vart vi var på väg heller förrän strax innan vi startade, vi vet i alla fall att vi vill besöka Neuschwanstein slott, så dit körde vi. Efter det är det lite öppet. Bilfärden gick bra. Vi var lite dystra till sinnet då vi började köra, det skulle ju vara varmt och soligt mera söderut. Vi stannade vid en butik som hette Rewe och då vi såg det började vi skratta och for dit och handla.  Närmare Füssen, som staden nära slottet heter, började vi se bitar av Alperna och det var nog mäktigt fastän vi bara såg foten av bergssluttningen, för resten var höljd i dimma.

När det var lite kvar av färden började det hagla, och det kändes som om att om man inte är van att köra när det är halt kan det gå galet (vi körde sakta och struntade i ifall det blev kö eller inte efter oss). Efter ett tag stod stod bilarna framför oss stilla, vi knäppte på varningsbilnkers så att bilarna efter oss även märkte att traffiken står stilla. Vi väntade en bra stund innan traffiken började gå igen. Det verkade som att det nyligen hade inträffat en olycka på vägen då haglet började. Sen kom en ambulans körande från olycksplatsen med ljusen på. Då traffiken kom igång igen så såg vi att det hade inträffat en frontalkrock. Två bilar var på ängen och de hade klippt av taket på en av bilarna.

Efter det svängde vi av mot byn där slottet ligger, och vi fick se två vackra slott bland dimmorna/molnen … och en massa turister nere vid byn. Vi beslöt att åka in till staden Füssen ett par kilometer bort och övernatta på en ställplats där och åka till slottet på morgonen. Vi hoppas på klart väder och att alla är friska. Eva hade känningar av lite flunssigheter idag, så vi får hoppas att det inte är kvar imorgon. Füssen är en vacker liten stad, med fina byggnader och det verkar som om staden kretsar kring turism till slottet, skyltar är på flera europeiska språk och vissa även på kinesiska (eller japanska)…

Barnen såg färdigt en film på kvällen, vi möblerade om köket till en filmsalong och så fick de varsin glass från lidl runt hörnet som Eva promenerade efter.

Samma på bildspråk:

På morgonen vid campingen så sorterades byke som vi tvättat och torktumlat kvällen innan.


Emma och Amanda diskar bort morgonmålet.

 Såhär munter såg jag ut i detta trevliga väder. Vi hade inte lust att åka in till München, vi körde vidare bara.

Då vi såg denna butik längs vägen så började vi skratta, det var just såhär vi kände det. Så vi bara måste stanna och gå i butiken, och bestämmde att vi köper ingredienser att tillreda något gott. Under tiden i butiken svängde vårt humör och även vädret, när vi kom ut hade den mesta snön smultit.

 

 Vi närmar oss bergen, det syns inte så bra på fotot, men där i horisonten ser man roten av stora berg.

Bakom dimman stupade det rakt upp nästan. Det var mäktigt. Nu var vi på strålande humör, det var väldigt mysigt och vackert att köra. Och nog förväntar man ju sig egentligen att alperna skall ha snö när man ser dem.


Traffiken står stilla. strax efter ladan där framme hade olyckan inträffat.

 Här syns neuschwanstein slott på avstånd ovanför de där ladorna och ett annat till höger om vägen. Jag vet ännu inget om slotten, men det står om Königsschloss så det verkar vara ett kungligt palats.


Från parkeringen i byn.

 iPhone inzoomat.

Füssen

Sen kom det mera snö… Men den smalt bort till natten.

 Nu blir det film.
 Det spricker upp lite och solen tittar fram.

Bakom grannens hus synns ett berg.

 

 

 

 

 

och jo mamm, vi kör försiktigt…

 

 

Updatering:

Nu har jag googlat. Slottet uppfördes av Kung Ludvig II med början år 1869. https://sv.wikipedia.org/wiki/Neuschwanstein

4 svar på ”Vid alperna är det ok med snö”

  1. det är synd att man inte kan rå på vädret. hoppas ni har tillräckligt med varma kläder med er så ni slipper frysa i alla fall. här är också ovanligt kallt för årstiden. bara några + grader, men vi har haft solsken sgs alla dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.