Genom ett regnigt och snöigt Europa

På måndag morgon vaknar vi upp till en kall och grå dag. I Tjeckien har påsken hittills inte inneburit några stängda butiker, men idag lär vara en dag då allting är stängt. Vi bestämmer oss för att köra mot Tyskland. På vägen borde finnas ett slott som vi vill se. Vi svänger av till Radyne Castle. Betalar inträde och ser oss omkring i denna borg.

Vägen mellan Plzen och Nurenberg är bra. Men det regnar ordentligt och på vissa ställen är vägen hal pga. regnet. Vi är nöjda över våra dagar i Tjeckien. Det var roligt att få träffa Liliya. Vi har sett så mycket fint i detta land, lite som Polen men mera upprustat och restaurerat. Det har varit bra vägar, trots att gps:en mellan varven lett oss till trånga och smala gator, där vi ibland tom har hamnat och backa tillbaka. Tjeckerna verkar kunna bättre engelska än Polackerna. Städerna har haft fina hus, vi har sett många vackra kyrkor och landsbygden har varit kuperad och vacker.


Vi kör mot Nürnberg och har just kommit över gränsen då jag börjar inbilla mig att det kommer snöblandat regn.


Vi kan konstatera att det snöar.


Vi hade satt in rikting till ett slott på vägen, men vi hittade det inte.


vi stannar på en parkering och tillreder lunch. Amanda bygger en snögubbe.


Äh vi ändrar planer och konstaterar att det lär vara 3 grader varmare i München än i Nürnberg, så vi kör mot söder istället för väster.


Efter ett tag övergår snön i regn. Pappa lyssnar på ljudbok och barnen och Eva spelar Munchkin, det går bra eftersom den tyska autobahn är ganska slät. Pappa sjunger ett tag Thomas Ledins sång

Man hade lovat bättre väder,
det kommer bara regn.
Det är ett hederligt gammalt lågtryck,
men vi är äntligen på väg.
Så här kommer vi nerför Autobahn,
genom ett regnigt Europa.
Men vad gör det?
Huvudsaken är att Du är med.


Vi såg en massa såna här odlingar längs vägen mot München. Kan du gissa vad det är?


Det är humleodlingar, Från varje planta går ca fem trådar där växterna kan klättra.

Morgonen  (18.4) därpå vaknade vi till att litet snöfall. Vi beslutar att köpa lite internet av campingen, posta en del inlägg och sen köra vidare ännu mera söderut.

Ett svar på ”Genom ett regnigt och snöigt Europa”

  1. nu hoppa jag verkligen att ni ska få njuta av varmare väder. men humöret verkar det inte vara nåt fel på. härliga upplevelser. ni bångar verkligen sevärdheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.