Prag dag 2 och vidare mot Plzen

Vi sov länge och gott inatt. Gårdagens långa promenad gjorde det extra skönt att få ligga i sängen och vila ben och rygg. Imorse då vi vaknade åt vi frukost, städade undan och väntade på att Liliya och hennes pojkvän skulle komma. Det blev ett kärt återseende. Liliya bodde hos oss i ca 6 månader då hon var vår au pair för 3 år sen. Dom tog oss till delar av Prag som vi inte hann se igår. Vi hann prata och umgås under tiden och spenderade förmiddagen i bästa tänkbara Pragsällskap.


Liliya och vi

Karlsbron, där svenskarna stred på själva bron i en av slutstriderna i prag under 30-åriga kriget.


Det var fullt med turister i de turistiga delarna av staden.


Astronomiklockan, vi hann ett par sekunder för sent för att se apostlarna komma ut och byta av varandra i en lucka då klockan slog elva.

Vi fyller på vatten, tömmer slask och kör vidade…

Campingen vi varit på här i Prag var centralt belägen och det var behändigt att ta sig därifrån in till centrum. Jag skulle säga att det var en av de snyggaste campingarna vi varit på. Personalen var trevlig och hjälpsam och rena och snygga utrymmen. Efter en sen lunch och godisäggjakt i husbilen, valde vi att köra vidare mot Plzen. På väg till Plzen såg vi skyltar till ett slott i Hrad karlstein (det lär vara Tjeckiens vackraste). Vi valde att svänga av vägen för att se en till sevärdhet. Något slott hitta vi inte men däremot en hisnande vacker natur. Backigt landskap och riktiga serpentinvägar på en del ställen. Det är mäktigt att se vägen slingra sig från by till by. Det känns otroligt idylliskt på något sätt. Längs vägen finns det blommande träd.

Vägarna har hittills i Tjeckien varit av varierad kvalitet. Det är även förvånansvärt kuperad terräng. Vi har haft otroligt tur med vädret då det flera gånger har regnat medan vi kört men varit uppehåll eller sol medan vi promenerat omkring.

Efter en stund kommer vi fram till Plzen. Vi börjar med att köra till ett köpcenter och till barnens glädje hittar vi en riktigt bra leksaksbutik. Det är ett modert och snyggt köpcenter och vi passar även på att fylla på matförråden. I staden Plzen hittar vi ingen camping som för tillfället är öppen, men vi väljer att spendera natten på en parkeringsplats. Det är första natten vi lägger på gasen för att ha det varmt istället för vårt elbatteri.


Vi hade köpt ett låtsasalarm som vi testade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.