Vi körde söderut och började se sydpolens pingviner [djurpark med väldigt många djur]

Igår skrev vi inget. Internet funkade inte så bra på förra stället. Men det hände inte heller så jättemycket efter att vi lämnat Malbork. Vi körde från Grudziadz till Poznan, övernattade och körde vidare.

Imorse visste vi ännu åt vilket håll vi skulle köra, västerut mot Berlin eller söderut. Det blev söderut mot Wrocław och det var ett bra val.

Idag har vi kört en bra bit. Men gpsen tyckte vi skulle ta av från motorvägen och sicksacka runt mellan byar istället. Vilket ju iockförsig var trevligt, men det tog betydligt längre.

Nu är vi ganska långt söderut i Polen. Vi kom till staden Wrocław runt en tvåtiden. Vi åt lunch och besökte ett ganska stort Zoo. kl 18 så stängde de, då körde vi till en camping här i staden, den enda som var öppen. Den hade inte fått så bra reviews på internet, men den är helt ok, men dyrast hittills.

Djurparken hade för några år sen fått en ny stor byggnar, ett afrikanium, där olika delar av afrikas vattenlevande varelser presenterades. Där såg vi alla möjliga sorters fiskar, även små rockor och hajar. Och jo, även pingviner (vi är ju i Syd-Polen hahaha!! [detta skämt tillägnas jakobstadskontoret]).

På djurparken såg vi även tigrar och lejon, elefanter, giraffer, zebror, dromedarer, chimpanser, ormar, flodhäsar, antiloper och bufflar, krokodiler, alligatorer, kajmaner, olika sorters björnar, varaner, spindlar, såna där lustiga i-like-to-move-it-move-it-djur från filmen madagaskar.

Vi såg då de matade sälar, de verkade väldigt kloka och förstod instruktörerna väl.

 

på väg till Poznan, det var lite regningt.

Det fanns vackra blommande träd.

Amanda och David diskar morgonmålskärlen.

På väg till Wrocław

Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av zoot. Det första jag får se är halsen av en giraff.

En Dromedar.

en dromedar + en dromedar = en kamel ?

Sen såg vi lejon, det väntade vi inte oss.

Hm.. konstigt att se nidbilder.

Alla sorter fanns där!

Heroes in a half shell!

 Fladdermössen hängde i taget isamma inhängnad som vi vandrade i.

 Lo

Pingviner

 Två filurer

 Randigt och fläckigt

 Nån slags rocka

 Mööö!

 Vi försöker att inte trilla in bland flodhästarna

Det fanns även hajar.

Maneter

Pingvin

 Pumpar


Johannes och en krokodil

Den låg väldigt stilla, men näsborrarna fladdrade.

David är i djungeln


… och Amanda

 Det fanns även en rulltrappa.

 Jag påstod att vi hade vandrat över hela djurparken, men Eva påstod att det var ännu delar vi inte sett. Tur var det annars, hade vi missat halva djurparken och terrariet. Det var tydligen en stor djurpark. Här är en Tiger.

 Vi saknar även Tiger (vår katt) där hemma. Vi får nöja oss med den här.

Pytonorm

Kajmaner
 Boa


Trött. klockan är nu strax före 6 och vi försöker hinna se övre våningen av terrariet innan de stänger. Men vi hann inte med det, strax efter detta foto togs så blev vi tillsagda att de stängt nu, men lika skönt så får vi gå och lägga oss.
 På vägen till parkeringen fashinerades barnen av dammar och av Archimedes skruv. David vill att vi bygger en.

 Här blommar spirean!!!

The Cranberries och Dog eat dog skall tydligen ha konsert här snart…

 

Det var det.

Ha en trevlig påst.

p.s.

Här på campingen är det för första gången andra husbilar, ca 10st, varav alla från Tyskland utom en som är från Italien.

4 svar på ”Vi körde söderut och började se sydpolens pingviner [djurpark med väldigt många djur]”

  1. djurparken är ju nästan en kombination av Australian zoo och underwather world! så många olika djur. men visst blir man trött av att se, uppleva o vandra så mycket. jag förstår dig, Johannes! visst var de fashinerande med rockor o andra vattendjur!

  2. Huh huh djurparken större än Kålmården, och tur att ni inte behövde köra bil i djurparken ” med minne av att bilar kan bli överhettade och stanna i sällskap med lejon” 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.