Vi följde floden Vistula

Vi körde upp längs vägar som följde floden Vistula. På vägen körde vi förbi byar som hade olika sevärdheter. Flera teutoniska slott. Det finns många av dem i norra Polen.

Detta är Gniev en av de mäktigaste borgarna längs floden Vistula.

 

Det var varmt men blåsigt.

Vi tog en genväg längs smala vägar. Vi fick se många gårdar där folk hade växthus.

Vi kom fram till staden vi kom att övernatta på, vi hade bara tillryggalagt 60 km, men vi var ganska spaka så vi beslöt att slå läger i staden Grudziadz vid randen av floden Vistula. Vi tillredde middag och sen gick på en vandring till gamla delen av staden. Där fanns som ni kanske kan gissa, ruiner av ett teuotoniskt slott, en kyrka de byggde, stadsmuren och ett sädesförråd (jag tror det är det som granary betyder). Själva slottet är förstört, endast tornet är kvar, men det började mörkna så vi gick inte hela vägen dit. Slottet förstördes under kriget mot Sverige. Även borgen Malbork hade Sverige kontroll över ett tag.

Ett svar på ”Vi följde floden Vistula”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.