Jelgava, Lettland och Siauliu i Norra Litauen

På väg ut från Riga körde vi slumpässigt in i staden Jelgava i sydvästra Lettland. Det var en helt trevlig stad med fina byggnader i centrum. Vi besökte även en fin ortodox kyrka, den hade många fina ikoner och doftade gott.

Den ortodoxa kyrkan i Jelgava, Lettland


På andra sidan gatan fanns en annan kyrka.


Något slags museum tror jag

Tydligen får jag nu reda på då jag har internet att Jelgava också känd för sina fina barockslott, men det visste vi inte, så vi missade det.

Sen fortsatte resan till Litauen. Genast då vi kom över gränsen ändrade landskapen till oändliga vyer av åkrar. De höll på att bli gröna och en sol som gick ner i väster fick det att se sagoligt vackert ut att köra där. Den vackraste vyn hittills på resan tycker jag.

Sen kom vi till campingen där vi nu övernattar. Vi har i allafall internet i husbilen tänkte jag där ett tag. Campingen ligger bredvid ett industriområde, järnvägen och ett bostadsområde i staden Siauliu i Litauen. Barnen fick dock genast roligt då de fick springa iväg, vi fick en boll och de började spela fotboll. Eftersom vi var de första gästerna för säsongen satte de på värmen och varmvattnet då vi kom. Hyresvärdarna var trevliga.

Lustig Google translate-text

Imorgon tänker vi besöka korskullen som är här nära. Sen vet vi inte vart det bär av. Kanske vi tittar oss omkring här i området och sen kanske tar fram vår grill. (I en butik ville Amanda att jag skulle komma till köttdisken och pekade på en grisytterfile som hon tyckte vi skulle köpa för att göra ”pappas goda biffar” av. Vi köpte dock färdigskurna och förpackade. Jag sa att jag kan lära henne att grilla, men hon tyckte att hon nog kunde det ren. )

3 svar på ”Jelgava, Lettland och Siauliu i Norra Litauen”

  1. Vi känner igen många byggnader som vi såg på vår bilresa. Det vackra huset du trodde var ett museum besökte vi. Det hade varit ett slott, men inte mera. Någon form av studiefakultet var det, för vi såg studerande där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.