Det är långa raksträckor i Estland-Lettland

Att köra i Estland är helt ok. Vägarna är inte så dåliga som sitt rykte. Dock är de flesta fordon på  vägen lastbilar. Flera gånger såg man lastbilar köra tre i rad väldigt nära varandra som om de vore cyklister som far i den förstes vinddrag.

Fördelen med att nöra på en lastbilstät väg är att man kan sätta på farthållaren på bilen och så behöver man knappt ändra den.

Jag gillar att  naturen lite börjar bli lite mera annorlunda än hemma. Här växer det nästan inga granar, bara tallar längs vägarna. De är krokiga och vinda av vinden från rigabukten.

Vi kom till Pärnu, men den ställplats vi hade knappat in i gpsen  visade sig vara ”under construction” så vi vandrade lite i stan, körde till stranden där barnen fick leka av sig lite och hoppa i sanddyner. Men det blåste kallt, så vi tillredde middag och körde vidare.

Vi korsade gränsen till lettland nästan obemärkt. Här såg man nästan bara lastbilar. Vi hittade först stället som appen  i använder visade oss till. Mem det var bara en parkering  id en hamn, utan el, så  i for till en  camping/hotell där vi nu övernattar. Vi är den enda husbilen här (på den förra campingen fanns det en annan som kom senare på kvällen)

Barnen gillade klätterställningen här.

Vi åt kvällsmacka och började ställa oss för natten. Jag och Emma for till lobbyn för att internetta (Wifi finns i lobbyn på hotellet).. Men jag märkte att servern för  bloggen hade krachat, så jag skriver denna post offline på telefonen i sängen och försöker få upp den imorgon. (idag sitter jag på WC’n vid kampingen som verkar ha internet och laddar upp detta, nu väntar de andra på att jag skall komma, nu bär det vidare mot Riga.)

Pärnu:

Nånstans mellan Estland och Lettland

Campingen i Lettland där vi övernattade

2 svar på ”Det är långa raksträckor i Estland-Lettland”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.