Första dagen utomlands

Tisdag

Då vi körde av färjan i Tallin kändes det som om ja-ha vart skall vi fara nu. Vi har ju valt att inte planera så mycket på förhand och det har sina fördelar och nackdelar.

I Tallin parkera vi på en parkeringsplats,  mitt i gamla stan. Vi promenera upp för branta trapport och fick se en otroligt vacker utsikt över Tallin, gamla borggården, ett slott och mycket annat vackert. Vi promenerade på otroligt vackra små gränder som fick oss att känna att vi var i medeltiden. Vi titta in genom fönstret på små souvenir butiker och såg alla möjliga små och stora riddare, fina schackspel i de lustigaste stenar och smaka på rostade mandlar av medeltida munkar (trots att dom var kvinnor)

Efter sightseeing i Tallin beslöt vi oss för att köra lite utanför staden mot en camping. Campingen har funnits i två år och det var riktigt fräsch där. Dom höll på och bygga nya parkeringsplatser och även nya servicehus för att få rum för ännu flera campare. Super vänlig personal och barnen hitta massvis med skoj att härja på med.

På kvällen spela vi lite frisbeegolf tillsammans och avsluta dagen med middag och läsning. En på alla sätt fin dag och bra början på detta äventyr.

Idag vaknade vi upp till sol, men under förmiddagen hopa sig molnen och regnet börja bokstavligen blåsa in. Det var mysigt att sitta inne i bilen och spela Munchkin tillsammans. Vi åt lunch och nu kör vi mätta och nöjda vidare mot Pärnu. Vi vet ännu inte hur långt vi vill köra idag, men åtminstone vill vi promenera lite i gamla stan i Pärnu.

– Eva

2 svar på ”Första dagen utomlands”

  1. Nu har äventyret börjat på riktigt. Är det så där varmt där att strumpor o skor får ryka? Vad är Munchin för ett spel? Ha en fortsatt trevlig resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.