Jysk!

Visste du att möbelaffären Jysk är ett Danskt företak. Jysk är danska för jutsk, eller jylländsk. Jylland är den del av Danmark som hör till fastlandet, du vet den där pluppen, som står upp ur tyskland. Pluppen heter egentligen den Jutksa halvön och sträcker sig in i Tysklan ända till floden Elbes mynning.  Där är vi nu. Inte vid floden Elbes mynning utan på Jylland. I staden Toftlund. Och har ängliten lite wifi.

 Vår ställplats där vi vaknade i Tyskland i morse. Den lokala frivilliga brandkåren hade övningar på kvällen då vi kom dit så vi han inte prova den gräsbeklädda fotbollsplanen men Jag och David spelade först till 1 i morse, båda i crocs, och the Päpp vann. Nätt och jämt.

 Det här såg vi av Hamburg. Som förövrigt var en Hansa-stad. Vi orkade inte fara och kolla på nåt. Det lär vara kiva.

 I hamburg körde vi i tunnel under floden Elbe.

Vi körde inte heller in till Kiel som också var en Hansa-stad. Vi for bara till en butik nära Kiel och köpte ingredienser till en second breakfast som vi åt på parkeringen i husbilen. Det var gott.

Sista staden innan gränsen till Danmark

 Gränsen till Danmark är gränsen till Norden, och de Nordiska flaggorna mötte oss. Vi gladdes över vår flagga som vi såg.

Lite mera outslagna blad på träderna tycks det vara. Men gräset är grönt, och rypsen blommar, men inte lika gult som t.ex i Belgien och Frankrike.

 Det hade regnat innnan vi kom till Danmark så det var lite vått. Men de har lovat bättre väder framöver.

2 svar på ”Jysk!”

  1. Det ser nog nordligare ut på era foton nu .Här hemma hade vi 10 cm snö i går. Tack för att ni delar med er av era upplevelser. God fortsättning på resan!

  2. det verkar som om ni drabbats av en viss reströtthet. jag känner igen symtomen. man bara orkar inte ta in nåt mer. välkomna hem snart. hoppas ni är redo för vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.