Vi har sett vårt första slott och anlänt lyckligt i Vik

Resan ner till Helsingfors gick snabbt och problemfritt. Husbilen känns bra att köra med. Det blev lustigt nog två stopp vid Motonet, vid den första köpte vi en grill och vid den andra köpte vi en inverter för vi trodde att det var något fel på den vi hade med. Men jag tror det beror på att den får lite för lite ström från cigarettuttaget.

Jag och David som satt i förarsätet hann få en glimt av Tavastehus slott då vi susade förbi. Nångång borde man besöka det tänker jag. (bilder är från the interwebz) Vi utbrast båda att vi sett vårt första slott på vår slottsresa 🙂

Vi tänkte vara spontana och hitta en trevlig parkering att laga mat och äta middag på efter Tammerfors så vi tog av vägen vid vad som såg på kartan ut som lite vatten, och hade trevliga vägnamn i stil med Lomarannantie. Men där fanns mest bostadshus, en frisörsalong och en frusen sjö, så vi fortsatte till Teboils parkering där vi lagade middag samt tittade på stenar i en ädelstensförsäljningsbutik. Där fanns även fossil av trilobiter och dinosaurieägg, samt en jättestor amethyst till salu. Johannes var beredd att använda större delen av sina pengar på att köpa en ring med en polerad sten i, men han blev avrådd av sin far.

Sen kom vi till Helsingfors. Lautapelit.fi hade slut på alla extensions till Munchkin spelet, utom nr 5, som David och Johannes köpte för sina födelsedagspengar.

Vi åt kvällste hos våra goda vänner Fernströmmingarna i Vik vilket var supertrevligt och det är på deras parkering vi nu övernattar. Nu är det tyst i husbilen, och det bara knaprar lite på tangenterna. Mitt intryck innan vi sovit är att sängarna är helt sköna.

Nu är det godnatt. 11:30 far färjan imorgon.

Tack Ben för Sierra Nevada Cascade Hop salt och att du tänkte på mig när ni var i USA

-Toffe

4 svar på ”Vi har sett vårt första slott och anlänt lyckligt i Vik”

  1. Snyggt! Vi försöker hålla uppe nivån på skämt på kontoret så länge du är borta. Här är nya bottenmärket:

    Why does not oysters give to charity?
    – because they are shellfish

    Fortsatt trevlig resa 😊

    1. Vad bra! Sitter annars här på en toalett Lettland som råkar ha internet. Har konstaterat att fastän det är på ett annat språk så är alla skyltar vi kör förbi här lettlästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.