1 Maj

Vår kissochbajstank var nu full så vi körde iväg innan morgonmålet iväg till en ett ställe som vi kunde tömma tanken. Det var vid en bensinstation och rastplats. Därefter åt vi frukost och körde vidare mot Sverige. Vi körde förbi Köpenhamn. Över Öresundsbron, som börjar på danska sidan som en lång tunnel, och kommer upp i en lite ö och sen fortsätter som en hög bro. Efter bron, en vägtull, nåt på 900 svenska kronor, och passkontroll.

Andra gången under vår resa vi behövt visa passen. Första gången var då vi körde över till Polen via en mindre väg.

Flera bilar blev undersökta med hundar och tullpersonal. Det tyckte vi var bra, eftersom nån borde nånstans hindra att knark strömmar in i norden. Ingen kollade tex nåt efter att vi kört ut ur Nederländerna trots att man får köpa saker där som inte är lagligt att ha i övriga länder.

Vi körde via Lund och fotade domkyrkan i farten, sen upp mot Höganäs där vi besökte en bok-outlet och hör och häpna, en iittala-outlet. Sen vidare i riktning mot Ullared. Vi märkte att nu körde vi motorväg så vi tog en avstickare lite närmare kusten och kom till en strand. Där fanns ännu mer snäckor än det vi hade sett i Danmark. På vissa ställen bland klipporna hade snäckorna samlats så att man kunde ha trott att en lastbil hade kippat ett lass där.

Efter att barnen lekt en god stund vid stranden for vi till vår slutdestination för dagen, en ställpats relativt nära Ullared. Som lär ha wifi, och där vi kan fylla vatten, tömma gråvatten och wc:n.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.